Kaip pasiruošti plaukelių šalinimui lazeriu?

2023-04-12

Išties, didžioji dalis moterų per savo gyvenimą susiduria su įvairiausiomis plaukelių šalinimo problemomis. Dauguma renkasi greitą efektą užtikrinančius skutimosi peiliukus, kuriuos, naudojant kasdien, pastebimi pasikartojantys plaukelių įaugimai, odos sudirgimas ir išsausėjimas bei šerpetojimas. Kitos džiaugiasi atradusios vaško procedūras – visgi, tai nėra itin maloni patirtis, o ir rezultatu pasidžiaugti tenka vos keletą savaičių. O štai beveik kiekviena moteris, išbandžiusi plaukelių šalinimą lazeriu, gali patvirtinti, kad tai tikras gyvenimo atradimas! Jokio skausmo, jokių įaugusių plaukelių, greitos procedūros, o rezultatai – ilgalaikiai ir stebinantys. Vis dėlto, nusprendus šalinti nepageidaujamus kūno ar veido plaukelius būtent tokiu būdu būtina atsižvelgti į keletą svarbių faktorių bei rekomendacijų, galinčių lemti tiek procedūros eigą, tiek galutinius rezultatus.

Kiek kainuoja plaukelių šalinimas lazeriu? Kokia procedūros trukmė?

Plaukelių šalinimo lazerių procedūros trukmė priklauso nuo depiliuojamos vietos. Ji gali trukti nuo 10 minučių iki pusės valandos. Maksimaliam rezultatui užtikrinti specialsitai dažniausiai rekomenduoja 6-8 procedūrų kursą – kiekis priklauso ir nuo plaukelių spalvos. Šviesiaplaukėms dažniausiai prireikia kiek daugiau procedūrų nei tamsiaplaukėms, kadangi lazeris greičiau ir lengviau paveikia tamsesnius ir storesnius plaukelius. Kodėl nepakanka vienos procedūros? Lazeris paveikia tik aktyvioje augimo stadijoje esančius plaukelių folikulus, o laikui bėgant miego būsenoje esantys folikulai gali tapti aktyvūs arba atsirasti jų naujų. Pakartotinių procedūrų metu paveikiami būtent šie suaktyvėję plaukelių folikulai – taip užtikrinama visapusiškai švelni ir glotni oda.

Plaukų šalinimo lazeriu kainos taip pat svyruoja priklausomai nuo to, kurioje vietoje šalinami plaukeliai. Turinčios itin šviesius turėtų nusiteikti, kad joms prireiks daugiau procedūrų nei tamsiaplaukėms, todėl viso ciklo kaina gali būti didesnė. Konkrečią procedūros kainą jums pasakys jus konsultuojantis specialistas, kruopščiai įvertinęs jūsų odos ir plaukelių būklę.

Tiesa, neretai šios lazerio procedūros atsisakoma būtent dėl kainos. Nors ji ir atrodo nemaža, vis tik rezultatas yra to vertas. Pabandykite paskaičiuoti, kiek per metus išleidžiate įprastoms depiliacijos priemonėms ir pagalvokite, kad pabaigus numatytą plaukelių šalinimo lazerių kursą procedūrą teliks pakartoti kartą per metus – sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Ką reikia žinoti prieš procedūrą lazeriu?

Ką reikia žinoti prieš procedūrą lazeriu?

Nusprendus pradėti plaukelių šalinimo lazeriu procedūras verta atminti, kad tokią depiliaciją geriausia atlikti rudenį, žiemą arba ankstyvą pavasarį. Aktyvi saulė gali neigiamai paveikti lazeriu depiliuotą odą.

Konsultacijos metu specialistas nustatys jūsų odos fototipą tam, kad būtų galima parinkti jums geriausiai tinkantį lazerio intensyvumą. Klientai dažnai nori, kad specialistas naudotų galingiausią, tačiau būtina saugoti savo sveikatą ir klausyti visų specialisto rekomendacijų.
Mėnesį iki lazerinės procedūros nesideginkite nei saulėje, nei soliariume, taip pat nerekomenduojama naudoti jokių savaiminio įdegio losjonų ar kitų priemonių. Saulė dirgina odą, ją nudegina, todėl procedūros metu ši gali būti daug jautresnė.

Taip pat prieš plaukelių šalinimo lazerių procedūras negalima vartoti tetraciklinų grupės antibiotikų, sulfanilamidų, chinolonų. Jokiu būdu nei prieš procedūrą, nei po jos nepešiokite plaukelių. Taip pat bent mėnesį nedepiliuokite pasirinktos kūno vietos kremais, vašku ar cukrumi. Jei norite šalinti plaukelius, rinkitės skutimo peiliukus.

Kada negalima atlikti plaukelių šalinimo lazeriu?

Nors lazerinė depiliacija tinka net jautriausiai odai, vis tik yra tam tikrų kontraindikacijų. Nusprendus pradėti lazerines procedūras, pirmiausia turėtumėte kruopščiai įvertinti savo būklę. Depiliacija lazeriu neatliekama, jei laukiatės ar žindote kūdikį, jei sergate onkologinėmis ligomis, sunkesnės formos cukriniu diabetu, odos ligomis (psoriaze, egzema, herpes virusu), venų varikoze, venų tromboze, autoimuninėmis ligomis ar neurologinėmis ligomis. Taip pat lazerinės depiliacijos negalima atlikti, jei nešiojate elektrokardiostimuliatorių. Depiliacija neatliekama, jei depiliuojamoje srityje turite tatuiruočių ar yra atlikta mikropigmentacija, ilgalaikis permanentinis makiažas. Taip pat depiliacija lazeriu neatliekama ir ant randų.

Kada negalima atlikti plaukelių šalinimo lazeriu?

Kaip elgtis po procedūros?

Nors procedūra yra išties paprasta, itin svarbu laikytis depiliaciją atliekančio specialisto nurodymų. Po depialiacijos lazeriu oda kelias valandas gali būti kiek patinusi, paraudusi ir jautresnė. Kelias savaites po procedūros turėtumėte vengti deginimosi saulėje ar soliariume. Būdami lauke būtinai naudokite apsauginį kremą su didžiausiu SPF filtru. Venkite karštos vonios, nesilankykite pirtyse ar baseinuose. Atsisakykite odos priežiūros priemonių, kurių sudėtyje yra spirito. Dėl priemonių naudojimo jus taip pat pakonsultuos specialistas.

Be to, depiliuotoms vietoms kurį laiką negalima atlikti pilingo. Jei lazerio procedūra buvo atlikta veido srityje, reikėtų vengti ir veido valymo. Atminkite – kuo mažiau bus dirginama oda prieš ir po procedūros, tuo geresni bus rezultatai.

Turite klausimų dėl plaukelių šalinimo lazeriu? Užsiregistruokite konsultacijai – MEDIHUB specialistai padės rasti atsakymus į visus rūpimus klausimus bei pasirūpins jūsų odos švelnumu!

Skatyti daugiau
Odos atjauninimas – kokią procedūrą pasirinkti?
Odos atjauninimas – kokią procedūrą pasirinkti?
2023-04-12
Ką svarbu žinoti apie plaukų persodinimo procedūrą ir kaip elgtis po jos?
Ką svarbu žinoti apie plaukų persodinimo procedūrą ir kaip elgtis po jos?
2023-04-12
Įveikite celiulitą ir atsisveikinkite su „apelsino žievelės“ oda
Įveikite celiulitą ir atsisveikinkite su „apelsino žievelės“ oda
2023-04-12
Strijos: jų atsiradimo priežastys ir šalinimas
Strijos: jų atsiradimo priežastys ir šalinimas
2023-04-12