Įveikite celiulitą ir atsisveikinkite su „apelsino žievelės“ oda

2023-04-12

Celiulitas yra dažna odos problema, paveikianti daugelį žmonių, ypač moteris. Nepaisant jos paplitimo, apie šią būklę galima rasti daug klaidingos informacijos. Daugelis mano, kad celiulitą sukelia antsvoris arba nepakankamas fizinis aktyvumas, tačiau iš tikrųjų tai sudėtinga problema, kuri gali paveikti bet ką, nepaisant sudėjimo ar fizinio pasirengimo lygio. Pasidomėkime, kas iš tiesų yra celiulitas, dėl ko jis atsiranda ir kaip galima jį įveikti. Suprasdami pagrindinius atsiradimo veiksnius ir sužinoję apie veiksmingas gydymo galimybes, galime imtis veiksmų, pagerinsiančių odos išvaizdą ir suteiksiančių pasitikėjimo savo kūnu.

Kas yra celiulitas ir kaip jis atsiranda?

Esant celiulitui, oda atrodo duobėta ar net gumbuota, dažnai apibūdinama kaip „varškės“ arba „apelsino žievelės“ tekstūra. Dažniausiai jį galime pastebėti ant šlaunų, sėdmenų ir klubų, bet gali atsirasti ir kitose kūno vietose. Ši odos problema susidaro riebalų sankaupoms prasiskverbiant pro po oda esantį jungiamąjį audinį, dėl ko ši susitraukia, pasimato įdubimai. Jungiamasis audinys yra išsidėstęs tinkleliu, sukuriančiu mažus skyrelius, kuriuose yra riebalų ląstelių. Pastarosioms padidėjus, jos spaudžiasi prie pertvarų, tad oda išsipučia ir sukuria celiulitui būdingas žymes.

Yra keletas veiksnių, prisidedančių prie celiulito atsiradimo, įskaitant genetiką, hormonus, gyvenimo būdą ir amžių. Moterys labiau linkusios turėti celiulitą nei vyrai – iš dalies dėl to, kad moterų odos pertvaros išsidėsčiusios kitaip, nei vyrų, tad riebalų ląstelėms prasiskverbti yra lengviau. Be to, hormonai estrogenai taip pat gali susilpninti jungiamąjį audinį ir padidinti riebalinių ląstelių dydį, dėl ko jos ir prasiskverbia pro pertvaras. Nepamirškime ir tokių gyvenimo būdo veiksnių kaip mityba ir mankšta: mityba, kurioje yra daug apdorotų maisto produktų ir cukraus, gali paskatinti celiulito vystymąsi, o reguliari mankšta gali padėti pagerinti kraujotaką ir tonizuoti raumenis, dėl ko celiulito atsiradimo tikimybė mažėja. Galiausiai, šią odos problemą galime pastebėti ir tiesiog dėl amžiaus – senstant oda tampa mažiau elastinga ir plonėja, tad celiulitas tampa labiau pastebimas.

Atsisveikinkite su celiulitu!

Norint atsikratyti celiulito, neretai imamasi namų medicinos priemonių, tačiau beveik visais atvejais greitai pastebima, kad rezultatai yra trumpalaikiai ir neefektyvūs. Tuo tarpu MEDIHUB klinikoje viskas atliekama greitai, užtikrintai ir veiksmingai – naujos kartos Robolex celiulito gydymas prisitaiko prie kiekvienos odos struktūros bei celiulito tipo. Šioje procedūroje naudojamas radijo dažnio ir pažengusių technologijų derinys, skirtas pašalinti celiulitą ir mažinti jo atsiradimą. Tai yra neinvazinis gydymas, o tai reiškia, kad nereikalaujama jokių pjūvių ir adatų.

Robolex gydymo metu naudojamas nedidelis aparatas, perduodantis kontroliuojamą radijo dažnio energiją į odą – šildomi gilesni audiniai, tad riebalinės ląstelės suyra. Tuo pat metu skatinama kolageno ir elastino gamyba, dėl ko gali pagerėti odos elastingumas ir stangrumas. Minėtąjį radijo dažnį galima koreguoti pagal kiekvieno paciento poreikius – atsižvelgsime į kiekvieną individualų atvejį ir lūkesčius. Ši procedūra itin universali, mat tinka visiems, norintiems sumažinti kūno apimtis ir celiulitą. Dėmesys skiriamas ir suglebusioms odos sritims, kas dažnai nutinka po gimdymo ar riebalų nusiurbimo. Optimaliausiems rezultatams pasiekti įprastai prireikia 7-10 procedūrų, tačiau tikslų skaičių pateiks jus apžiūrėjęs MEDIHUB specialistas.

Skatyti daugiau
Odos atjauninimas – kokią procedūrą pasirinkti?
Odos atjauninimas – kokią procedūrą pasirinkti?
2023-04-12
Ką svarbu žinoti apie plaukų persodinimo procedūrą ir kaip elgtis po jos?
Ką svarbu žinoti apie plaukų persodinimo procedūrą ir kaip elgtis po jos?
2023-04-12
Kaip pasiruošti plaukelių šalinimui lazeriu?
Kaip pasiruošti plaukelių šalinimui lazeriu?
2023-04-12
Strijos: jų atsiradimo priežastys ir šalinimas
Strijos: jų atsiradimo priežastys ir šalinimas
2023-04-12